БИО УРНА С ПАУЛОВНИЯ

Освен във вид на семена предлагаме и възможност за закупуване на биоурна с млада фиданка готова за засаждане.

Пауловния или дървото на Имератора.

Това е едно от най-бързо растящите дръвчета. Тя може да нарасне до 4 метра още на първата година след садене при добро отглеждане! Като зряло дърво достига до 15-20 метра. Диаметърът на ствола може да достигне 1.2 m. С успех може да се отглежда както и в равнини, така и полупланински или планински райони. Практически нищо от дървото пауловния не се изхвърля. Използва се както ствола за дървесина, така и листата и цветовете.
Заради изящният си вид, дървото е подходящо за декорация на паркове дворове и градини.

Красивите цветове са и медоносни. Медът от пауловнията многократно превъзхожда акациевия. Особено полезен е при проблеми с белите дробове, храносмилателната система и горните дихателни пътища. В цветът, прашеца и листата се съдържа високо съдържание на протеин, който е в основата на укрепване и удължаване работоспособноста на мускулите от там се увеличава продължителноста на живота на пчелите двойно, в усилената денонощна лятна кампания! Семействата стават по-силни, пчелите стават по-едри. По време на цъфтежа се натрупва голямо количество прашец. Медът е светъл и много ароматен.

Листата на този дървесен вид също са много ценни, размерите им достигат до 75 см. в диаметър и са най-добрите „фабрики” за кислород. Те поемат много големи количества въглероден диоксид и освобождават големи количества кислород, като по този начин пречистват стотици хиляди куб. метри въздух. Пауловнията абсорбира 10 пъти повече въглероден диоксид, от който и да е дървесен вид. Превръща в зелени полета пустеещи земи и райони. За рекултивация на сметища и унищожени от стопанска дейност терени. Укрепване на брегове на реки, борба с ерозията и др.