БИО УРНА С БЯЛА БРЕЗА

био урна с бяла бреза
С право именно брезата е едно от най-любимите дървета. Нейният грациозен растеж е подчертан от ефектна бяла кора. Характерния за кората бял цвят се дължи на съдържанието на веществото бетулин в нейния състав. Това е единственото бяло багрило, съществуващо в природата, което от своя страна прави брезата уникална. Бялата бреза /Betula pendula/, която всъщност е единствения вид,  който се среща у нас представлява широколистно листопадно дърво с добре развита коренова система.
По принцип брезите са изключително издръжливи и виреят в най-различни почви, но е добре да знаете, че са плиткокоренни. Ето защо не бива да ги садите плитко, а при продължително засушаване е задължително да ги поливате обилно, защото обичат влагата. И все пак почвите, върху които брезата се развива най-добре, са сиви горски и кафяви горски почви.
На височина бялата бреза достига около 30 метра, а оптималната ѝ възраст е около 150 години.
Брезата е много красиво и деликатно парково дърво, което често се използва за озеленяване на дворове, градини, паркове и обществени сгради, както и за различни аранжировки в съвременния ландшафтен и градински дизайн.
Тя е силно светлолюбиво и влаголюбиво дърво, което се оказва и доста студоустойчиво. Може да вирее и на неплодородни почви, стига да има достатъчно влага, защото както вече споменахме тя е най-важна за нейното правилно развитие.
И така, ако осигурите на Вашата бреза достатъчно светлина и влага и тя ще ви се отблагодари с дълги години красота.
Младите фиданки, които предлагаме са с различна височина от 10 см до 30 см.